Höjdpunkterna bland årets vintersport

ons 22 nov. 2023 11:20
Artikelbild

Det viner och blåser, temperaturen sjunker. Vintern är här och snart kommer våra gator kläs i snö. Mysigt tycker vissa, motigt säger andra, men i allt detta finns det någonting nästan alla kan enas om – vintersporten bjuder på rejäla höjdpunkter! I den här artikeln sammanställer vi några av dem.

På TV har nu helgen börjat prydas av den underbara Vinterstudion, tillägnad just våra vintersporter. Under säsongens gång kommer det att bjudas på höjdpunkter som skidskytte, längdskidor, störtlopp och, så klart, Vasaloppet. För den som vill öka spänningen ytterligare, listar och jämför Spelpressen olika bettingsiter så att man snabbt kan plocka en som passar ens behov. Vi ska inte heller glömma bort att ishockeyn fortsätter att förgylla sporttablån in på våren med.

Skidskytte i massor

Intresset för skidskytte, med sin unika kombination av skidåkning och prickskytte, bara fortsätter och fortsätter att öka i popularitet bland svenskarna. Och det förstår vi. Tänk bara på den otroliga kombinationen av fysisk styrka och uthållighet med precision och skicklighet. Nu i helgen är det äntligen premiär för världscuppremiären som hålls i Östersund. Hela evenemanget sänds kostnadsfritt på SVT.

Men detta är inte den enda skidskytte vi kommer att bjuda på. Om vi ser till hela Vinterstudions program är det tydligt att vi kommer att få vår beskärda dos av spänning.

Svenska Hockeyligan håller oss i ett järngrepp

Ingen vinter känns komplett utan den tuffa vintersporten ishockey, där fysisk styrka och snabbhet är helt avgörande. Med SHL-säsongen i full gång fortsätter den att erbjuda intensiva ögonblick längs vintermånaderna. Kamperna är många – väldigt många – men belöningen desto större. Vilka som blir säsongens stora mästare får i veta först till våren. Må bästa lag vinna!

Vinterns stora kröning – Vasaloppet

Det är ett tag kvar, men den stora mållinjen på hela säsongen för vintersport måste så klart Vasaloppet ses som. Den storslagna kampen mellan tusentals längdskidåkare – som ska kämpa sig fram i hela 90 kilometer – äger rum i början av mars och kan ses lika delar som kulmen av en härlig period av vintersport som det första riktiga vårtecknet. Tävlingen pågår mellan den 2-3 mars och kommer också att sändas på linjär-TV. Extra kul är att det kort dessförinnan har släppts en ny svensk storfilm om Stockholms blodbad, masslakten som ägde rum bara tre år innan Gustav Vasa blev Sveriges kung. Här finns en hel del otrolig – och morbid – historia att gräva i.

Det finns en hel del vintersport att se fram emot under säsongens gång och väldigt mycket av det går att ta del av på linjär-TV helt kostnadsfritt.