Vilka blir Champions League-vinnare 2023/2024?

tors 26 okt. 2023 12:06
Artikelbild

Årets Champions League-säsong är igång för fullt med stora bataljer mellan Europas allra bästa lag. Många har redan pekat ut sina favoriter till att sluta upp som segrare vid säsongens slut, men hur saker och ting faktiskt kommer att spela ut sig återstår för alla att se.

Det är inte mycket som slår spänningen när Champions League väl trappas upp och allting ställs mot sin spets. Folk från världens alla hörn sluter samman, samtidigt som fotbollen når sin absoluta peak. Turneringen är också en favorit för de som gillar att höja spänningen extra med spel. Tänker du själv spela på höjdpunkterna som komma skall? Då kan du spana in vilka svenska casino online och bettingsidor som erbjuder bra odds. Du kan också ta tillfället att se vilka som har bra välkomsterbjudanden, så att du får en skjuts när du aktiverar ditt konto.

Slaget står mellan tre lag

Det är långt kvar av säsongen att spela, men där vi befinner oss just nu är det Manchester City som spås vinna igen. De regerande mästarna har inte slagit av på takten, utan fortsätter att övertyga i vanlig ordning. Under tiden som demontränaren Pep Guardiola rattat spakarna har de haft tendensen att lägga in en extra växel under säsongens andra halva. Det skulle förvåna oss om de inte nådde sin absoluta peak senare i år med.

Så, vilka kan utmana Manchester City? Om vi ska tro på vad experterna som sätter ut oddsen, finns det framför allt två lag som kan tänkas rucka på de ljusblå. Det rör sig då om den tyska bjässen Bayern Munchen, som blivit giftigare framåt sedan de plockade in den notoriske målskytten Harry Kane. Engelsmannen som spenderat den större delen av sin karriär i Tottenham är desperat efter titlar och kan därför tänkas göra sina allra bästa matcher hittills i slaget om en Champions League-titel. 

Efter Bayern Munchen finns Real Madrid med på listan över oddssättarnas favoriter. Även om de inte ser ut att vara av riktigt samma kaliber som vi är vana vid, så har de en närmast magisk relation till turneringen som de vunnit flest gånger av alla klubbar. Med de unga krafterna Eduardo Camavinga och Jude Bellingham har de även fått bättre ordning på mittfältet som tidigare främst bestod av veteraner. 

Årets skräll?

Varje år brukar det finnas något lag som sticker upp ur det blå för att utmana de etablerade titanerna. Om vi ska peka ut någon potentiell skräll i årets upplaga av Champions League så måste valet falla på Newcastle som har övertygat så här långt in på säsongen i stort. 

Lyckas de ta sig genom “Dödens” grupp med Paris Saint-Germain, Dortmund och AC Milan så har de alla förutsättningar att gå långt i turneringen. Ja, Eddie Howes lag med den svenske stortalangen Alexander Isak i spetsen är onekligen ett att se upp för. 

Vi ser med stor spänning fram emot fortsättningen på årets Champions League, som ser ut att bli en mycket engagerande sådan.