SerieSuperettan
ArenaGamla Ullevi
Matchdatumlör 6 nov. 2021 14:00

Örgryte slog Landskrona i måljämn match på Gamla Ullevi

Ett måls övervikt avgjorde en målmässigt jämn match för Örgryte, som vann hemma mot Landskrona med 3-2 (1-0) i Superettan på lördagen. Segermålet för Örgryte stod Anton Andreasson för efter 84 minuter.

Matchen var mållös till Örgryte tog ledningen efter en halvtimmes spel, genom Hampus Dahlqvist på pass av Daniel Paulson. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Oscar Peterson träff på pass av Johan Rapp och kvitterade för Landskrona.

Med en halvtimme kvar att spela nätade Filip Olsson framspelad av Melker Heier och gav Landskrona ledningen. Fler mål än så blev det inte för laget.

I den 76:e minuten fick Landskrona Philip Andersson utvisad, och fick spela med en man mindre sista 14 minuterna.

Det såg länge ut att gå mot seger för Landskrona. Med nio minuter kvar att spela kvitterade Örgryte genom Ailton Almeida framspelad av Anton Lans.

Och med sex minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Anton Andreasson. Det fastställde slutresultatet till 3-2.

I den 89:e minuten fick Landskrona Melker Heier utvisad, och fick spela med en man mindre sista sista minuterna.

Med två omgångar kvar är Örgryte på åttonde plats i tabellen, medan Landskrona är på sjätte plats.

Lördag 20 november möter Örgryte Helsingborg hemma 13.00 och Landskrona möter Vasalund hemma 15.00.