ArenaGamla Ullevi
Matchdatumons 29 sep. 2021 17:00

Om matchen

Underläge i halvtid – då vände GAIS och vann

Bortalaget Örgryte hade greppet i halvtid och ledde med 1-0 i Superettan. Men GAIS vände på matchen och vann till slut med 2-1. Stor matchhjälte blev Richard Yarsuvat, med sitt 2–1-mål efter 89 minuters spel.

Örgryte hade inför matchen sju matcher i rad utan förlust.

Örgryte fick en bra start på matchen. Ajdin Zeljkovic gjorde målet, redan i 16:e minuten. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Richard Yarsuvat kvitterade för GAIS med knappa kvarten kvar.

Det matchavgörande målet kom i matchens absoluta slutskede, med en minut kvar att spela, när Richard Yarsuvat åter igen gjorde 2-1 för GAIS. Yarsuvat fullbordade därmed lagets vändning. 2-1-målet blev matchens sista.

Det här betyder att GAIS ligger kvar på elfte plats i tabellen, och Örgryte på nionde plats.

GAIS tar sig an VSK i nästa match borta tisdag 5 oktober 19.00. Örgryte möter Falkenberg hemma söndag 3 oktober 17.00.