SerieSuperettan
ArenaBorlänge Energi Arena Domnarvsvallen
Matchdatumsön 8 aug. 2021 15:00

Häftig vändning av Brage hemma mot Jönköping

Besökarna på Borlänge Energi Arena Domnarvsvallen fick se en match i Superettan med två ansikten på söndagen. Jönköping såg ut att ha matchen i sitt grepp men hemmalaget Brage lyckades med en mycket stark upphämtning. 0-2 vändes till 3-2 efter full tid.

Anton Lundin blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål efter 87 minuter.

Jönköping gjorde första målet. Marcus Degerlund slog till, redan i 15:e minuten.

Laget ökade också ledningen till 0-2 strax före halvtidsvilan, genom Edin Hamidovic. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Leonard Pllana och reducerade åt Brage.

I 71:a minuten kom 2-2 genom ett snöpligt självmål.

Det matchavgörande målet kom i matchens absoluta slutskede, med tre minuter kvar att spela, när Anton Lundin gjorde 3-2 för Brage. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 3-2.

För Brage gör resultatet att man nu ligger på tolfte plats i tabellen, medan Jönköping är på sjunde plats.

Lördag 14 augusti spelar Brage borta mot Örgryte 15.00 och Jönköping mot Öster hemma 13.00 på Vapenvallen.