ArenaFalcon Alkoholfri Arena
Matchdatumtis 20 juli 2021 17:00

Om matchen

Seger för Jönköping borta mot Falkenberg

Det blev uddamålsseger för bortalaget Jönköping i matchen mot Falkenberg på Falcon Alkoholfri Arena. Laget vann tisdagens match i Superettan med 3-2 (1-1). Segermålet för Jönköping stod Robin Book för efter 81 minuter.

Segern var Jönköpings femte på de senaste sex matcherna.

Falkenberg tog en tidig ledning. Tobias Englund slog till, redan i elfte minuten.

Jönköping kvitterade till 1-1 strax före halvtidsvilan, genom Daniel Strandsäter. Direkt efter pausen nätade Melker Nilsson och gav Falkenberg ledningen på nytt. Mer än så blev det dock inte för Falkenberg.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Daniel Strandsäter träff och kvitterade för Jönköping.

Och med nio minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Robin Book. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 2-3.

I tabellen innebär det här att Jönköping nu ligger på tredje plats. Falkenberg är på 15:e plats.

I nästa match möter Falkenberg Helsingborg borta och Jönköping möter Öster borta. Båda matcherna spelas tisdag 27 juli 19.00.