SerieEttan södra
ArenaBästkustställningar Arena
Matchdatumlör 2 okt. 2021 14:00

Stark första halvlek räckte för Österlen mot Ljungskile

Bortalaget Österlen stod för en bra första halvlek mot Ljungskile på lördagen, och ledde med 2-1. Ljungskile lyckades inte hämta igen i andra halvlek, som slutade mållös, och Österlen vann därmed matchen i Ettan södra herr.

Segern var Österlens fjärde på de senaste fem matcherna.

Österlen gjorde första målet. Freddie Brorsson gjorde målet, redan i sjätte minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Furkan Motori, i elfte minuten.

Ljungskile reducerade till 1-2 strax före halvtidsvilan, genom Viktor Adebahr. I andra halvlek fick inget av lagen in något mål, och matchen slutade med seger för Österlen med 2-1.

Österlen ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan Ljungskile är på sjätte plats.

Lördag 9 oktober spelar Ljungskile borta mot Torn 16.00 och Österlen mot Lunds BK hemma 14.00 på Skillinge IP.