SerieEttan norra
ArenaGavlevallen
Matchdatumlör 23 okt. 2021 11:00

Svängigt när Gefle vände och vann

Halvvägs in i matchen mellan Gefle och Hudiksvalls FF på Gavlevallen såg Hudiksvalls FF ut att gå mot seger. Halvtidsresultatet 0-2 förvandlades dock till någonting helt annat i andra halvlek. Gefle vände nämligen och vann matchen i Ettan norra herr med 3-2.

Segermålet för Gefle stod Leo Englund för efter 87 minuter.

Gästande Hudiksvalls FF fick en bra start på matchen. Kion King gjorde målet, redan i 14:e minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 i 22:a minuten, genom Oscar Wallin. Direkt efter pausen slog Sebastian Sandlund till och reducerade åt Gefle.

Först med åtta minuter kvar att spela kvitterade Gefle genom Sebastian Friman.

Det matchavgörande målet kom med tre minuter kvar att spela, när Leo Englund gjorde 3-2 för Gefle. Englund fullbordade därmed lagets vändning. 3-2-målet blev matchens sista.

Med fyra omgångar kvar är Gefle på sjunde plats i tabellen, och Hudiksvalls FF är på tolfte plats.

Söndag 31 oktober 16.00 spelar Gefle borta mot Karlstad Fotboll. Hudiksvalls FF möter Örebro Syrianska hemma på Glysis Sparbanken Arena lördag 30 oktober 16.00.