SerieEttan norra
ArenaUmeå Energi Arena SOL
Matchdatumlör 16 okt. 2021 11:00

Underläge i halvtid – då fixade Victor Kamf och Stefan Lindmark Umeå FC:s vändning

Bortalaget Gefle hade greppet i halvtid och ledde med 1-0 i Ettan norra herr. Men Umeå FC vände på matchen och vann till slut med 2-1. Stor matchhjälte blev Victor Kamf, med sitt 2–1-mål efter 90 minuters spel.

Gästerna Gefle tog en tidig ledning. Gustav Nordh slog till, redan i tolfte minuten. Direkt efter pausen nätade Stefan Lindmark och kvitterade för Umeå FC.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Victor Kamf gjorde 2-1 för Umeå FC. Kamf fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 2-1.

I den 90:e minuten fick Gefle Amadou Kalabane utvisad, och fick spela med en man mindre sista minuterna.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Umeå FC på femte plats och Gefle på sjunde plats.

Umeå FC tar sig an Haninge i nästa match borta söndag 24 oktober 15.00. Gefle möter Hudiksvalls FF hemma lördag 23 oktober 13.00.