SerieEttan norra
ArenaLF Arena
Matchdatummån 11 okt. 2021 17:00

Umeå FC fixade en poäng borta mot Piteå

Piteå ledde med 3-1 efter första halvlek hemma mot Umeå FC i Ettan norra herr. I andra halvlek jobbade sig Umeå FC in i matchen. Till slut blev det en poäng var till lagen, matchen slutade 4-4.

Gästerna Umeå FC startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara fem minuter slog Yoel Embaye till.

Piteå kvitterade till 1-1 i 17:e minuten, genom Pashang Abdulla.

Laget tog också ledningen i 26:e minuten, ännu en gång genom Pashang Abdulla.

I 35:e minuten kom 2-2 genom ett snöpligt självmål. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Yoel Embaye träff åter igen och gav Umeå FC ledningen.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Yoel Embaye och ökade ledningen för Umeå FC och fullbordade därmed sitt hattrick.

I den 72:a minuten reducerade Pashang Abdulla för Piteå. Abdulla fullbordade därmed sitt hattrick.

Och med åtta minuter kvar att spela kvitterade Piteå genom Pashang Abdulla. Det fastställde slutresultatet till 4-4.

Piteås Pashang Abdulla gjorde fyra mål.

I tabellen innebär det här att Piteå nu ligger på åttonde plats. Umeå FC är på femte plats.

I nästa omgång har Piteå Hammarby TFF borta på Hammarby IP, söndag 17 oktober 14.00. Umeå FC spelar hemma mot Gefle lördag 16 oktober 13.00.