SerieEttan norra
ArenaUmeå Energi Arena SOL
Matchdatumsön 12 sep. 2021 11:00

Underläge i halvtid – då vände Örebro Syrianska och vann

Hemmalaget Umeå FC hade greppet i halvtid och ledde med 2-1 i Ettan norra herr. Men Örebro Syrianska vände på matchen och vann till slut med 3-2. Stor matchhjälte blev Sebastian Huenul Helgesson, med sitt 3–2-mål efter 90 minuters spel.

Umeå FC tog en tidig ledning. Jonathan Lundbäck slog till, redan i 14:e minuten.

Örebro Syrianska kvitterade till 1-1 i 19:e minuten, genom Viktor Franssila.

Umeå FC tog ledningen på nytt i 36:e minuten, genom Stefan Lindmark. Dino Salcinovic kvitterade för Örebro Syrianska i 78:e minuten.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Sebastian Huenul Helgesson gjorde 2-3 för Örebro Syrianska. Huenul Helgesson fullbordade därmed lagets vändning. 2-3-målet blev matchens sista.

Örebro Syrianskas nya tabellposition är åttonde plats, medan Umeå FC är på femte plats.

Umeå FC tar sig an IFK Luleå i nästa match borta söndag 19 september 16.00. Örebro Syrianska möter samma dag 13.00 Piteå hemma.