SerieEttan norra
ArenaSödertälje Fotbollsarena
Matchdatumsön 22 aug. 2021 13:00

Segerlös svit bröts när IFK Luleå vann mot Assyriska med 2-1

Det var länge sedan IFK Luleå vann i Ettan norra herr. Men i söndagens match mot Assyriska på bortaplan blev det till slut seger, efter fem raka matcher utan vinst. Segersiffrorna skrevs till 2-1 (0-0).

David Majak blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 60 minuter.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 56:e minuten innan William Olausson gav IFK Luleå ledningen.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Antonio Yakoub och kvitterade för Assyriska.

Bara två minuter senare var det David Majak som såg till att IFK Luleå tog ledningen. 1-2-målet blev matchens sista.

Resultatet innebär att Assyriska ligger kvar på 14:e plats och IFK Luleå på 13:e plats i tabellen.

Nästa motstånd för Assyriska är Karlstad Fotboll. Lagen möts lördag 28 augusti 16.00 på Tingvalla IP. IFK Luleå tar sig an Piteå hemma onsdag 1 september 19.00.