ArenaNyabvallen
Matchdatumsön 15 aug. 2021 13:00

Om matchen

Gefle vände underläge och vann

Gefle låg under i halvtid i bortamatchen i Ettan norra herr mot IFK Luleå. Men laget vände underläget, och vann, med 3-2 (0-1) i söndagens match på Nyabvallen.

IFK Luleå gjorde första målet. William Olausson gjorde målet, redan i 13:e minuten. Direkt efter pausen slog Sebastian Friman till och kvitterade för Gefle.

Gefle gjorde också 1-2 i 68:e minuten när Sebastian Friman hittade rätt åter igen.

I 74:e minuten ökade Sebastian Friman ledningen. Friman fullbordade därmed sitt hattrick.

IFK Luleå reducerade till 2-3 bara fem minuter senare genom Jakob Johansson Inga. Fler mål än så blev det inte för IFK Luleå.

Noterbart är att Sebastian Friman gjorde tre mål för Gefle.

Gefle ligger på åttonde plats i tabellen efter matchen, medan IFK Luleå är på 13:e plats.

Nästa motstånd för IFK Luleå är Assyriska. Lagen möts söndag 22 augusti 15.00 på Södertälje Fotbollsarena. Gefle tar sig an Dalkurd borta lördag 21 augusti 16.00.