SerieElitettan
ArenaGerdskenvallen A-plan
Matchdatumlör 6 nov. 2021 14:00

Seger för Alingsås FC mot Lidköping FK efter sent avgörande

Efter en mållös första halvlek, tog Alingsås FC hem segern i matchen i Elitettan mot Lidköping FK efter en stark andra halvlek. Lördagens match slutade 2-1 till Alingsås FC.

Segermålet för Alingsås FC stod Alma Öberg för efter 90 minuter.

Segern var Alingsås FC:s fjärde på de senaste fem matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 56:e minuten innan Evelyn Ijeh gav Lidköping FK ledningen.

Stina Jensen kvitterade för Alingsås FC med knappa kvarten kvar.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Alma Öberg gjorde 2-1 för Alingsås FC. Öberg fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 2-1.

Med en omgång kvar är Alingsås FC på sjätte plats i tabellen, och Lidköping FK är på femte plats.

Nästa motstånd för Alingsås FC är IFK Norrköping. Lidköping FK tar sig an Borgeby hemma. Båda matcherna spelas lördag 13 november 14.00.