SerieElitettan
    ArenaStrandvallen, Mallbacken
    Matchdatumlör 16 okt. 2021 12:00

1–0-seger för Mallbacken mot Sundsvalls DFF – Svea Rehnberg matchhjälte

Mallbacken vann hemmamatchen mot Sundsvalls DFF i Elitettan med 1–0. Svea Rehnberg gjorde matchens enda mål i första halvleken.

– En relativt jämn match där Sundsvall mest hotade på fasta situationer. I 42:a minuten kommer vi runt på vår vänsterkant där Emma Eriksson slår ett tidigt inlägg som Svea Rehnberg hugger på och trycker in bollen i en tilltrasslad situation med en försvarare. Under andra halvlek för vi matchen och skapar flera fina lägen utan resultat. Sundsvall missar en ytterst tveksamt dömd straff i 75:e minuten. Men som helhet är resultatet rättvist, kommenterade Mallbackens tränare Jonas Rehnberg efter matchen.

Svea Rehnberg stod för Mallbackens avgörande mål efter 42 minuter.

Med tre omgångar kvar är Mallbacken på nionde plats i tabellen, medan Sundsvalls DFF är på tolfte plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 30 oktober. Då möter Mallbacken Brommapojkarna på Grimsta IP 15.00. Sundsvalls DFF tar sig an Jitex Mölndal hemma 13.00.