SerieElitettan
ArenaStudenternas
Matchdatumfre 15 okt. 2021 17:00

IK Uppsala slog Brommapojkarna efter Angelina Thoresons dubbel

Det blev IK Uppsala som gick segrande ur mötet med Brommapojkarna i Elitettan på hemmaplan, med 3-1 (1-0).

IK Uppsala startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara två minuter slog Angelina Thoreson till. Direkt efter pausen gjorde Klara Andrup mål och kvitterade för Brommapojkarna.

Först med sju minuter kvar att spela tog IK Uppsala ledningen genom Angelina Thoreson.

3-1-målet kom i 90:e minuten, när Marika Bergman Lundin gjorde mål för IK Uppsala. Det fastställde slutresultatet till 3-1.

Med tre omgångar kvar är IK Uppsala på tredje plats i tabellen, medan Brommapojkarna är på fjärde plats.

I nästa match möter IK Uppsala IFK Kalmar borta och Brommapojkarna möter Mallbacken hemma. Båda matcherna spelas lördag 30 oktober 15.00.