SerieElitettan
ArenaBorgeby IP E-plan konstgräs
Matchdatumlör 9 okt. 2021 12:00

Bollstanäs klart för nedflyttning – efter förlust mot Borgeby

Borgeby vann ödesmatchen hemma mot Bollstanäs med 4-3 (2-2). Därmed står det klart att det blir nedflyttning för Bollstanäs, som inte spelar i Elitettan nästa säsong. Laget har bara tagit en segerden här säsongen.

Sofia Anker-Kofoed stod för Borgebys avgörande mål efter 76 minuter.

Bollstanäs startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Simone Edefall gjorde målet, redan i 18:e minuten.

Borgeby kvitterade till 1-1 i 22:a minuten, genom Saga Ollerstam.

Laget tog ledningen efter en dryg halvtimmes spel, genom Erica Persson Welin. Direkt efter pausen gjorde Malin Elsilä Engdahl mål och kvitterade för Bollstanäs.

I 54:e minuten nätade Nova Karlsson, och gav Borgeby ledningen.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Linda Nieminen och kvitterade för Bollstanäs.

Sofia Anker-Kofoed gjorde det matchavgörande målet i 76:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 4-3.

Matchresultatet innebär att Borgeby ligger kvar på 13:e plats.

I nästa match, lördag 16 oktober, har Borgeby IFK Kalmar hemma på Borgeby IP 15.00, medan Bollstanäs spelar hemma mot IFK Norrköping 18.00.