SerieElitettan
ArenaStudenternas
Matchdatumlör 2 okt. 2021 12:00

Stark seger för Umeå i toppmatchen mot IK Uppsala

Det var två topplag som möttes i Elitettan på lördagen. Och det slutade med seger för bortalaget Umeå, som besegrade IK Uppsala med 2-1 (0-0).

Lisa Dahlkvist stod för Umeås avgörande mål efter 90 minuter.

I och med detta har Umeå hela fem raka segrar.

Det dröjde till den 80:e minuten innan Marika Bergman Lundin gav IK Uppsala ledningen.

IK Uppsala såg länge ut att gå mot seger. Med åtta minuter kvar att spela kvitterade Umeå genom Lisa Björk.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Lisa Dahlkvist gjorde 1-2 för Umeå. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 1-2.

IK Uppsala ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Umeå leder serien.

I nästa match, lördag 9 oktober, har IK Uppsala Lidköping FK borta på Framnäs IP 14.00, medan Umeå spelar hemma mot Brommapojkarna 12.00.