ArenaPlatinumcars Arena
Matchdatumlör 11 sep. 2021 12:00

Om matchen

Stark andra halvlek räckte för IK Uppsala mot IFK Norrköping

Första halvlek var mållös i matchen mellan IFK Norrköping och gästande IK Uppsala på Platinumcars Arena på lördagen. I andra halvlek var det dock IK Uppsala som var starkare och vann till slut med 2-1 i Elitettan.

Segermålet för IK Uppsala stod Ellen Arbman Hansing för efter 90 minuter.

Första halvlek blev mållös och det dröjde till den 60:e minuten innan Gloria Douglas gav IFK Norrköping ledningen.

I 69:e minuten nätade Ellen Toivio, och kvitterade för IK Uppsala.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Ellen Arbman Hansing gjorde 1-2 för IK Uppsala. Därmed hade laget vänt matchen. Det fastställde slutresultatet till 1-2.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, IFK Norrköping på tolfte plats och IK Uppsala på andra plats.

IFK Norrköping tar sig an Umeå i nästa match borta söndag 26 september 16.30. IK Uppsala möter Sundsvalls DFF hemma lördag 25 september 14.00.