ArenaUmeå Energi Arena SOL
    Matchdatumsön 5 sep. 2021 11:00

Om matchen

Umeå segrade mot Lidköping FK på hemmaplan

Umeå vann söndagens match hemma mot Lidköping FK i Elitettan. I halvtid ledde laget med 2-0, en ledning som utökades i andra halvlek. Slutresultatet blev 4-0.

Segern var Umeås fjärde på de senaste fem matcherna.

Lidköping FK hade en fin rad med åtta raka matcher utan förlust inför söndagens match.

Umeå gjorde första målet. Henna-Riikka Honkanen slog till, redan i 17:e minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 i 33:e minuten, på nytt genom Henna-Riikka Honkanen. Direkt efter pausen nätade Lisa Björk och ökade Umeås ledning.

Till slut kom också 4-0-målet genom Lisa Björk som ökade Umeås ledning i 58:e minuten. 4-0-målet blev matchens sista.

Umeå stannar därmed i serieledning, och Lidköping FK på sjätte plats, i tabellen.

I nästa match, lördag 11 september 14.00, har Umeå Sundsvalls DFF borta på NP3 Arena, medan Lidköping FK spelar hemma mot Brommapojkarna.