ArenaStudenternas
Matchdatumlör 4 sep. 2021 13:00

Om matchen

Alingsås FC vann till slut – efter fem matcher i rad utan seger

Alingsås FC är tillbaka i vinnarspåret igen i Elitettan. Detta efter seger, 3-2 (2-1), mot IK Uppsala borta på Studenternas. Det var första segern efter fem matcher i rad utan seger.

Alingsås FC fick en bra start på matchen. Alma Öberg gjorde målet, redan i åttonde minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter en knapp halvtimmes spel, genom Rebecca Cameras.

I 34:e minuten slog Ida Strömblad till, och reducerade åt IK Uppsala. Det dröjde till den 74:e minuten innan Stina Jensen ökade ledningen.

Med sju minuter kvar att spela reducerade IK Uppsala genom Moa Öhman. Fler mål än så blev det inte för IK Uppsala.

IK Uppsala stannar därmed på andra plats, och Alingsås FC på tionde plats, i tabellen.

Nästa motstånd för IK Uppsala är IFK Norrköping. Lagen möts lördag 11 september 14.00 på Platinumcars Arena. Alingsås FC tar sig an Morön hemma söndag 12 september 15.00.