SerieElitettan
ArenaBorgeby IP A-plan
Matchdatumlör 14 aug. 2021 12:00

Efter förlustraden: Poäng igen för Borgeby – 3-3 mot Sundsvalls DFF

Fyra förluster i rad i Elitettan fick räcka. Hemma mot Sundsvalls DFF bröts den tuffa sviten för Borgeby, även om det inte räckte till seger. Det blev 3-3 (0-2) i matchen på lördagen.

Sundsvalls DFF ledde med 2-0 efter första halvlek. I andra halvlek jobbade sig Borgeby in i matchen. Till slut blev det alltså en poäng var till lagen.

Gästande Sundsvalls DFF gjorde första målet. Ebere Orji slog till, redan i 19:e minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 efter en knapp halvtimmes spel, åter igen genom Ebere Orji. Direkt efter pausen slog Nova Karlsson till och reducerade åt Borgeby.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Sophie Sundqvist träff och kvitterade för Borgeby.

Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Lee Winroth och gav Sundsvalls DFF ledningen.

Med åtta minuter kvar att spela kvitterade Borgeby genom Sophie Sundqvist. Det fastställde slutresultatet till 3-3.

Resultatet innebär att Borgeby ligger kvar på 14:e och sista plats och Sundsvalls DFF på tolfte plats i tabellen.

I nästa omgång har Borgeby Älvsjö AIK borta på Älvsjö IP, lördag 21 augusti 14.30. Sundsvalls DFF spelar hemma mot IK Uppsala onsdag 18 augusti 18.00.