SerieDivision 2 västra Götaland
    ArenaSöndrums IP A
    Matchdatumlör 14 aug. 2021 12:00

Hugo Melander avgjorde när Sävedalen sänkte Astrio

Målet i andra halvleken av Hugo Melander blev matchens enda. Sävedalen vann med 1-0 (0-0) borta mot Astrio i division 2 västra Götaland herr.

– Det var en svårspelad match med rejäl vind. Medvinden i andra halvlek gjorde att vi tryckte på för segermålet, men Sävedalen är skickliga på sitt omställningsspel och genom det kom avgörandet, kommenterade Astrios lagledare Daniel Andersson efter matchen.

Sävedalens tränare Sebastian Chitsaz tyckte till om matchen:

– Det var en tight match. Vi försvarade oss lågt och Astrio hade mycket boll. Vi skapade flest och bäst målchanser, många på kontring. Så även målet, där vi kommer loss på högerkanten och slår ett lågt inspel till bortre stolpen där bollen stöts i mål. Skönt att vi till slut fick utdelning efter ett par ramträffar.

Segern var Sävedalens sjunde på de senaste nio matcherna, och femte raka segern på bortaplan.

För Astrio gör resultatet att laget nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Sävedalen är på tredje plats.

Astrio tar sig an Husqvarna i nästa match borta söndag 22 augusti 14.00. Sävedalen möter Ullared hemma lördag 21 augusti 13.30.