SerieDivision 2 södra Svealand
ArenaRosvalla IP A
Matchdatumlör 16 okt. 2021 12:00

Segerlös svit bröts när Nyköping vann mot Tyresö med 6-1

Det var länge sedan Nyköping vann i division 2 södra Svealand herr. Men i lördagens match mot Tyresö på hemmaplan blev det till slut seger, efter sex raka matcher utan vinst. Segersiffrorna skrevs till 6-1 (2-0).

Nyköping började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara fyra minuter slog Kristian Franklin Lee-Him till.

Laget ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Pontus Nordenberg, i tionde minuten. Med en halvtimme kvar att spela fick Modou Lamin Touray träff och reducerade åt Tyresö. Men mer än så orkade Tyresö inte med.

I den 74:e minuten ökade Pontus Nordenberg ledningen.

Kristian Franklin Lee-Him, åter igen, ökade Nyköpings ledning i 79:e minuten.

5-1-målet kom med en minut kvar att spela, när Albin Aljic gjorde mål för Nyköping.

6-1-målet för Nyköping kom direkt därefter när Oscar Karlsson i 90:e minuten gjorde mål. 6-1-målet blev matchens sista.

Nyköping ligger på femte plats i tabellen efter matchen, medan Tyresö är på 15:e och sista plats.

Nästa motstånd för Nyköping är Värmbol. Lagen möts söndag 24 oktober 14.00 på Värmbols IP. Tyresö tar sig an Mjölby AI borta lördag 23 oktober 15.00.