SerieDivision 2 södra Svealand
ArenaTunavallen
Matchdatumtors 8 juli 2021 18:00

4-3 mot Eskilstuna City innebär första segern för Mjölby AI

Mjölby AI har till slut spräckt sin nolla i segerkolumnen i division 2 södra Svealand herr, efter sju spelade matcher. Säsongens första seger kom på bortaplan mot Eskilstuna City, en match som Mjölby AI vann med 4-3 (2-3).

– Segern är fullt rättvis och vi får retroaktiv utdelning idag sett till tidigare matcher, där vi förtjänat mer än vi fått! Killarna och laget förtjänar det här och jag är glad för deras skull, tyckte Mjölby AI:s tränare Daniel Friberg, efter matchen.

Nils Lindsten stod för Mjölby AI:s avgörande mål efter 78 minuter.

Eskilstuna City startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Gilbert Ishimwe gjorde målet, redan i 13:e minuten.

Laget ökade också ledningen till 2-0 i 34:e minuten, genom Albin Malm.

2-1 kom i 35:e minuten genom ett självmål.

Eskilstuna City ökade ledningen till 3-1 strax före halvtidsvilan, genom Robin Norlin. Direkt efter pausen slog Adam Samuelsson till och reducerade åt Mjölby AI.

Med en halvtimme kvar att spela nätade David Lundgren och kvitterade för Mjölby AI.

Nils Lindsten gjorde det matchavgörande målet i 78:e minuten. Lindsten fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 3-4.

Eskilstuna City ligger på 13:e plats i tabellen efter matchen, medan Mjölby AI ligger på tolfte plats.

På söndag 11 juli 14.00 spelar Eskilstuna City hemma mot Värmbol, och Mjölby AI borta mot Motala.