Sölvesborgs GoIF - FK Karlskrona

  • Marcus Ekenberg2
Fotboll
  • Hugo Lundqvist2
  • Kevin Carlsson1
  • Michael Ayebaifie Andrew1
SerieDivision 2 södra Götaland
ArenaSvarta Led
Matchdatumlör 4 sep. 2021 13:00

Om matchen

Hugo Lundqvist tvåmålsskytt för FK Karlskrona i segern mot Sölvesborg

FK Karlskrona vann mötet med Sölvesborg borta med 4-2 (0-0) på lördagen i division 2 södra Götaland herr.

– Oerhört frustrerande att vi återigen bjuder på ett tidigt mål. Helt onödig hörna efter en minut som sedan slås rätt in i mål. I minut sju får vi chansen att kvittera på straff men skjuter över, vilket är lite signifikativt med var vi befinner oss nu. Vi har korta perioder i första halvlek som är bra men FKK är bättre än oss men 0-3 underläge i paus känns som två mål för mycket. Andra halvlek hinner knappt börja och det är 0-4. Sen gör Eken två snabba mål med 30 minuter kvar men vi lyckas inte få dit fler trots ett par vassa chanser. Nöjd över moralen i andra halvlek. Tyvärr är vi just nu en bit ifrån vår normala nivå, därför blir det inga poäng idag heller. Plus till Eken och Johannes, kommenterade Sölvesborgs tränare Daniel Nilsson.

Första halvlek blev mållös, men i andra halvlek var det bortalaget FK Karlskrona som avgjorde matchen.

Hemmalagets båda mål gjordes av Marcus Ekenberg, medan Hugo Lundqvist 2, Michael Ayebaifie Andrew och Kevin Carlsson gjorde gästernas mål.

FK Karlskrona ligger på fjärde plats i tabellen efter matchen, medan Sölvesborg är på åttonde plats.

I nästa match, onsdag 8 september 19.00, har Sölvesborg Prespa Birlik hemma på Svarta Led, medan FK Karlskrona spelar hemma mot Räppe.