SerieDivision 2 Norrland
    ArenaLänsförsäkringar AC 1
    Matchdatumlör 25 sep. 2021 13:00

Frösö IF bröt Friska Viljor segersvit

Efter nio segrar i rad i division 2 Norrland herr för Friska Viljor så tog vinstsviten slut borta mot Frösö IF. Matchen på lördagen på Länsförsäkringar AC slutade 1-0 (0-0).

– Vi gör på det stora hela en okej match, åtminstone i första halvlek. Vi ska göra några mål i då, men tyvärr får vi ingen utdelning. I andra blir det lite väl mycket långa bollar kanske. Vi tappar lite tålamod och då är vi inte lika farliga. Frösö krigar med allt vad de har och vi har en match då vi inte är hundraprocentigt där mentalt och då kan det ibland gå som det gjorde idag. Bara att knyta näven i fickan och ladda för nästa utmaning, kommenterade Friska Viljors tränare Erik Johansson.

Frösö IF:s tränare Anton Olofsson tyckte så här om matchen:

– En bragdartad insats idag. Vi har väldigt många sjuka och skadade och tvingas därför stuva om rejält inför matchen. Att vi ändå lyckas vinna mot Friska Viljor är väldigt starkt. FV är bättre första halvlek men vi fredar vårt mål. Andra halvlek är jämnare och Christoffer Nilsson Ihrén snappar upp en boll i en omställning och utnyttjar att deras målvakt står långt ut. Målet blir matchavgörande mycket tack vare en nästintill prickfri defensiv insats.

Matchens enda mål kom i andra halvleken genom Christoffer Nilsson Ihrén.

Det här betyder att Frösö IF ligger på 14:e plats i tabellen, och Friska Viljor är på andra plats.

I nästa match, lördag 2 oktober 15.00, har Frösö IF Täfteå hemma på Länsförsäkringar AC, medan Friska Viljor spelar hemma mot Team TG.