Frösö IF - Storfors AIK

  • Jens Andersson1
  • Filip Englund1
Fotboll
  • Oskar Forsgren1
  • Joel Carlsson1
SerieDivision 2 Norrland
ArenaLänsförsäkringar AC 1
Matchdatumlör 11 sep. 2021 10:00

Om matchen

Frösö IF lyfte sig i andra och fixade kryss hemma mot Storfors

Storfors hade ledningen i halvtid med 1-0 borta mot Frösö IF i division 2 Norrland herr. Men i andra halvlek kom Frösö IF mer in i matchen, och fixade till slut ett oavgjort resultat. Matchen slutade 2-2.

– Först halvleken är en riktigt blek historia. Vi låter Storfors diktera villkoren och är inte riktigt med i matchen. Mot slutet spelar vi upp oss en aning men bortaledningen i paus är rättvis. Andra är däremot riktigt bra. Vi tar tag i bollen, vågar spela den, får en bättre rörlighet och därmed spelbarhet och Storfors får svårt att hänga med. Vi skapar flera riktigt bra chanser men kvitteringen dröjer tills det är cirka tio minuter kvar. Slutet blir dramatiskt då Storfors nickar in 1-2 på stopptid via en fast situation men vi kvitterar då Filip Englund gör ett av de vackraste målen Lövsta skådat på flera säsonger när han från distans sätter 2-2 med en minut kvar av stopptiden. Riktigt skönt att lämna matchen med poäng, särskilt eftersom prestationen i andra halvlek är väldigt bra, kommenterade Frösö IF:s tränare Anton Olofsson efter matchen.

Frösö IF:s mål gjordes av Jens Andersson och Filip Englund, Storfors av Joel Carlsson och Oskar Forsgren.

I tabellen innebär det här att Frösö IF nu ligger på 14:e plats. Storfors är på åttonde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är lördag 18 september. Då möter Frösö IF Team TG på Umeå Energi Arena 15.00. Storfors tar sig an Friska Viljor borta 14.00.