SerieDivision 2 norra Götaland
ArenaVänersvallen Nord konstgräs
Matchdatumlör 16 okt. 2021 13:00

Vänersborg FK vann till slut – efter nio matcher i rad utan seger

Vänersborg FK är tillbaka i vinnarspåret igen i division 2 norra Götaland herr. Detta efter seger, 4-1 (4-1), mot Kumla hemma på Vänersvallen Nord konstgräs. Det var första segern efter nio matcher i rad utan seger.

Kumlas tränare Thomas Bengtsson om matchen:

– Vi förlorade mot ett idag mycket bättre lag. Vi gjorde flera enkla misstag som ledde fram till att Vänersborg tog en ganska enkel segar.

Vänersborg FK startade matchen bäst och tog ledningen. Markus Johansson gjorde målet, redan i nionde minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Felix Renberg, i tolfte minuten.

Vänersborg FK ökade ledningen till 3-0 i 38:e minuten, åter igen genom Markus Johansson.

Laget ökade också ledningen till 4-0 strax före halvtidsvilan, genom Albin Broberg. Direkt efter pausen gjorde Alexander Eyob-Isac mål och reducerade åt Kumla. Mer än så blev det dock inte för Kumla.

I den 70:e minuten fick Kumla Mattias Persson utvisad, och fick spela med en man mindre sista 20 minuterna.

Det här betyder att Vänersborg FK ligger på sjätte plats i tabellen, och Kumla är på nionde plats.

I nästa match möter Vänersborg FK Angered BK borta och Kumla möter Ahlafors borta. Båda matcherna spelas lördag 23 oktober 14.00.