SerieDivision 2 norra Götaland
ArenaTidavallen A-plan
Matchdatumlör 9 okt. 2021 12:00

Kumla vann med 3-2 borta mot IFK Tidaholm

Det blev en uddamålsseger för Kumla i matchen mot IFK Tidaholm i division 2 norra Götaland herr på lördagen. Laget vann med 3-2 (1-1) borta på Tidavallen. Jakob Stenman blev matchhjälte med sitt avgörande 3-2-mål efter 71 minuter.

Kumlas tränare Thomas Bengtsson om matchen:

– Matchen avgjordes av att vi i grunden har en mycket högre lägstanivå och att vi skapar fler målchanser.

Gästande Kumla tog en tidig ledning. Denis Segaqa slog till, redan i tionde minuten.

IFK Tidaholm kvitterade till 1-1 strax före halvtidsvilan, genom Jonathan Thurén. I 65:e minuten nätade Maill Lundgren, och gav Kumla ledningen.

IFK Tidaholms Oliver Andersén gjorde 2-2 i 67:e minuten.

Kumla tog ledningen bara fyra minuter senare genom Jakob Stenman. Det fastställde slutresultatet till 2-3.

Det här betyder att IFK Tidaholm ligger kvar på 15:e och sista plats i tabellen, och Kumla på nionde plats.

IFK Tidaholm tar sig an Nordvärmland i nästa match borta lördag 16 oktober 14.00. Kumla möter samma dag 15.00 Vänersborg FK borta.