SerieDivision 2 norra Götaland
    ArenaMoabvallen
    Matchdatumons 30 juni 2021 17:00

Simon Danielsson målskytt när Kumla sänkte Yxhult

Målet i andra halvleken av Simon Danielsson blev matchens enda när Kumla vann med 1-0 (0-0) borta mot Yxhult i division 2 norra Götaland herr.

– Det här är de suraste av sura förluster. När man dominerar spelmässigt och skapar flera 100-procentiga målchanser och bränner allting då vinner man inga fotbollsmatcher tyvärr. Första halvlek spelar vi bättre men andra halvlek inte lika bra. Kumla har inte mycket till målchanser men gör ändå ett mål och det räcker, kommenterade Yxhults tränare Håkan Juhlin efter matchen.

Kumlas tränare Thomas Bengtsson om matchen:

– En jämn och tuff match som rättvist gav Kumla segern. Målet är ett uppspel på forward som skarvar vidare till Simon Danielsson som avslutade kliniskt i ena krysset.

För Yxhult gör resultatet att laget nu ligger på tolfte plats i tabellen, medan Kumla är på tionde plats.

Yxhult tar sig an IFK Tidaholm i nästa match hemma onsdag 7 juli 19.30. Kumla möter Lidköpings FK borta lördag 3 juli 14.00.