SerieDamallsvenskan
ArenaVittsjö IP A-plan
Matchdatumlör 6 nov. 2021 13:00

Storseger för Vittsjö hemma mot KIF Örebro

Vittsjö tog en enkel seger mot KIF Örebro hemma på Vittsjö IP i Damallsvenskan. Laget dominerade matchen, som slutade 8-2 (3-0). Det var dessutom en skön revansch från senaste mötet, som slutade 1-0 i KIF Örebros favör.

Vittsjö började bäst och gjorde 1-0 redan i matchupptakten. Efter bara två minuter slog Sandra Adolfsson till.

Laget ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Clare Polkinghorne, i tionde minuten.

Vittsjö ökade ledningen till 3-0 i 26:e minuten, genom Fernanda Da Silva. Direkt efter pausen nätade Tove Almqvist och ökade lagets ledning.

I 54:e minuten slog Clara Markstedt till, och ökade ledningen för Vittsjö.

Bara två minuter senare var det Elli Pikkujämsä som såg till att KIF Örebro reducerade till 5-1.

I den 72:a minuten ökade Michelle De Jongh ledningen.

I 73:e minuten reducerade Jessie Scarpa för KIF Örebro. Fler mål än så blev det inte för KIF Örebro.

Med nio minuter kvar att spela ökade Vittsjö ledningen genom Michelle De Jongh.

Och med sju minuter kvar att spela ökade Vittsjö ledningen genom Clara Markstedt. Det fastställde slutresultatet till 8-2.

Resultaten i sista omgången innebär att Vittsjö slutar på femte plats och KIF Örebro på åttonde plats.