SerieDamallsvenskan
ArenaHammarby IP 1
Matchdatumlör 30 okt. 2021 12:00

Linköping vann mot Hammarby på bortaplan

Linköping vann borta mot Hammarby i Damallsvenskan. Matchen på lördagen slutade 1-3 (0-2).

Gästande Linköping tog en tidig ledning. Uchenna Kanu gjorde målet, redan i nionde minuten.

Laget ökade också ledningen till 0-2 strax före halvtidsvilan, ännu en gång genom Uchenna Kanu. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Uchenna Kanu träff och ökade ledningen för Linköping och fullbordade därmed sitt hattrick.

I 66:e minuten slog Nina Jakobsson till, och reducerade åt Hammarby. Men mer än så orkade Hammarby inte med.

Noterbart är att Uchenna Kanu gjorde tre mål för Linköping.

Med en omgång kvar är Hammarby på sjunde plats i tabellen, medan Linköping är på sjätte plats.

Nästa motstånd för Hammarby är Växjö. Linköping tar sig an AIK hemma. Båda matcherna spelas lördag 6 november 14.00.