SerieDamallsvenskan
ArenaStockholms Stadion 1
Matchdatumlör 16 okt. 2021 13:00

Kristianstad klart bättre än Djurgården på Stockholms Stadion

Redan i första halvlek tog Kristianstad greppet om bortamatchen mot Djurgården på lördagen. Och i andra halvlek utökades 2-0-ledningen och matchen i Damallsvenskan slutade 4-1.

Gästande Kristianstad tog en tidig ledning. Anna Velin gjorde målet, redan i nionde minuten.

Laget ökade också ledningen till 0-2 strax före halvtidsvilan, genom Sveindis Jane Jonsdottir. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Evelina Summanen träff och ökade ledningen för Kristianstad.

I 68:e minuten slog Sara Olai till, och reducerade åt Djurgården. Men mer än så orkade Djurgården inte med.

1-4-målet kom med en minut kvar att spela, när Jutta Rantala gjorde mål för Kristianstad. Det fastställde slutresultatet till 1-4.

Med två omgångar kvar är Djurgården på nionde plats i tabellen, och Kristianstad är på tredje plats.

Söndag 31 oktober möter Djurgården BK Häcken borta 16.00 och Kristianstad möter Växjö hemma 14.00.