SerieDamallsvenskan
    ArenaLinköping Arena
    Matchdatumtors 14 okt. 2021 16:30

Klart nu: Växjö åker ur serien efter ny förlust

Hela säsongen har varit tung för Växjö. På torsdagen blev det klart att laget åker ur Damallsvenskan efter ännu en förlust, 0-5 (0-4) borta mot Linköping. Laget har bara tagit en segerden här säsongen.

Matchen var mållös till Linköping tog ledningen efter en halvtimmes spel, genom Yuka Momiki.

Laget ökade också ledningen till 2-0 i 35:e minuten, genom Alva Selerud.

Linköping ökade ledningen på nytt, till 3-0, bara två minuter senare genom Heidi Ellingsen.

Fem minuter senare var det Uchenna Kanu som såg till att laget gjorde också 4-0. Linköping gjorde också 5-0 genom Amalie Vangsgaard i 47:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 5-0.

I tabellen innebär det här att Linköping nu hamnar på sjunde plats efter matchen.

Lördag 30 oktober 14.00 spelar Linköping borta mot Hammarby. Växjö möter Kristianstad borta på Kristianstads Fotbollsarena söndag 31 oktober 14.00.