SerieDamallsvenskan
ArenaTele2 Arena
Matchdatumsön 10 okt. 2021 13:00

Hammarby tog rättvis seger mot AIK

Hammarby startade bra i matchen mot AIK på hemmaplan på söndagen. Och 1-0-ledningen i halvtid utökades i andra halvlek. Till slut blev det 4-1 i matchen i Damallsvenskan.

Hammarby fick en bra start på matchen. Madelen Janogy slog till, redan i 20:e minuten. Nästa mål dröjde. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Alice Carlsson och ökade ledningen för Hammarby.

Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Honoka Hayashi träff och reducerade åt AIK. Mer än så blev det dock inte för AIK.

Hammarby ökade ledningen till 3-1 bara sex minuter senare genom Berglind Björg Thorvaldsdóttir.

Och med nio minuter kvar att spela ökade Hammarby ledningen genom Emma Jansson. 4-1-målet blev matchens sista.

Med tre omgångar kvar är Hammarby på femte plats i tabellen, medan AIK är på elfte plats.

Lördag 16 oktober 14.00 spelar Hammarby borta mot Vittsjö. AIK möter BK Häcken hemma på Skytteholms IP söndag 17 oktober 13.00.