SerieDamallsvenskan
ArenaTunavallen
Matchdatumsön 3 okt. 2021 13:00

Eskilstuna United vann mot Djurgården på hemmaplan

Eskilstuna United vann hemma mot Djurgården i Damallsvenskan. Matchen på söndagen slutade 3-1 (1-1).

Segern var Eskilstuna Uniteds åttonde på de senaste tio matcherna, och femte hemmasegern i rad.

Djurgården tog en tidig ledning. Sheila van den Bulk gjorde målet, redan i 20:e minuten.

Eskilstuna United kvitterade till 1-1 i 22:a minuten, genom Vala Barsley. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Mia Jalkerud och gav Eskilstuna United ledningen.

I 73:e minuten ökade Felicia Karlsson ledningen. Därmed hade laget vänt matchen. 3-1-målet blev matchens sista.

Med fyra omgångar kvar är Eskilstuna United på tredje plats i tabellen, och Djurgården är på åttonde plats.

I nästa omgång har Eskilstuna United Kristianstad borta på Kristianstads Fotbollsarena, söndag 10 oktober 14.00. Djurgården spelar borta mot KIF Örebro lördag 9 oktober 16.00.