SerieDamallsvenskan
ArenaTunavallen
Matchdatumsön 12 sep. 2021 13:00

Mia Jalkerud och Elise Stenevik målskyttar när Eskilstuna United vände mot Växjö

I halvtid var Växjö i ledningen med 1-0 på Tunavallen. Men Eskilstuna United vände – och vann. Till slut blev det 2-1 i matchen i Damallsvenskan.

Mia Jalkerud blev matchhjälte med sitt avgörande 2-1-mål efter 66 minuter.

Segern var Eskilstuna Uniteds sjunde på de senaste åtta matcherna, och fjärde raka segern på hemmaplan.

Växjö fick en bra start på matchen. Emmi Alanen gjorde målet, redan i 18:e minuten. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Elise Stenevik träff och kvitterade för Eskilstuna United.

Eskilstuna United gjorde också 2-1 i 66:e minuten när Mia Jalkerud hittade rätt. Jalkerud fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 2-1.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Eskilstuna United på tredje plats och Växjö sist, på tolfte plats.

I nästa omgång har Eskilstuna United Linköping borta på Linköping Arena, söndag 26 september 17.00. Växjö spelar hemma mot BK Häcken lördag 25 september 17.00.