SerieDamallsvenskan
ArenaBehrn Arena
Matchdatummån 30 aug. 2021 17:00

KIF Örebro äntligen segrare igen efter vinst mot Linköping

Efter sju matcher utan seger i Damallsvenskan kunde KIF Örebro till slut ta tre poäng igen. Laget vann på hemmaplan mot Linköping, med 2-1 (0-0).

Segermålet för KIF Örebro stod Jessie Scarpa för efter 90 minuter.

Första halvlek blev mållös, men direkt efter pausen slog Amanda Rantanen till och gav KIF Örebro ledningen.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Emma Lennartson träff och kvitterade för Linköping.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Jessie Scarpa gjorde 2-1 för KIF Örebro. 2-1-målet blev matchens sista.

För KIF Örebro gör resultatet att man nu ligger på nionde plats i tabellen, medan Linköping är på sjätte plats.

Nästa motstånd för KIF Örebro är Växjö. Lagen möts lördag 4 september 15.00 på Visma Arena. Linköping tar sig an Djurgården hemma söndag 5 september 17.00.