SerieDamallsvenskan
ArenaBravida Arena
Matchdatumlör 28 aug. 2021 13:30

Segerraden förlängd för BK Häcken – besegrade Hammarby

5-1 (3-1) blev resultatet när BK Häcken och Hammarby möttes på Bravida Arena på lördagen. I och med detta har BK Häcken fyra raka segrar i Damallsvenskan.

Gästande Hammarby startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara två minuter slog Hanna Lundqvist till.

BK Häcken kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Dilja Yr Zomers, i sjätte minuten.

Laget tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Mille Gejl Jensen.

BK Häcken ökade också ledningen till 3-1 i 32:a minuten, genom Filippa Curmark. Direkt efter pausen gjorde Mille Gejl Jensen mål ännu en gång och ökade lagets ledning.

I 51:a minuten nätade Filippa Curmark åter igen, och ökade ledningen för BK Häcken. Det fastställde slutresultatet till 5-1.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, BK Häcken på andra plats och Hammarby på fjärde plats.

I nästa omgång har BK Häcken Piteå borta på LF Arena, lördag 4 september 15.00. Hammarby spelar borta mot Kristianstad söndag 5 september 14.00.