SerieDamallsvenskan
    ArenaMalmö IP
    Matchdatumsön 22 aug. 2021 14:00

Rosengård fortsätter hålla nollan – nu fyra matcher i rad

Det fortsätter gå bra defensivt för Rosengård. Det blev nämligen 6-0 (4-0) när Rosengård och KIF Örebro möttes på söndagen i Damallsvenskan. Det betyder också att Rosengård har hållit nollan i fyra matcher i rad.

Segern var Rosengårds fjärde på de senaste fem matcherna, och sjunde raka segern på hemmaplan.

Rosengård fick en bra start på matchen. Mimmi Larsson gjorde målet, redan i sjätte minuten.

Laget ökade ledningen till 2-0 i 25:e minuten, genom Jelena Cankovic.

Rosengård ökade också ledningen till 3-0 i 34:e minuten, genom Sanne Troelsgaard.

Laget ökade också ledningen till 4-0 strax före halvtidsvilan, genom Ria Öling. Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Ria Öling på nytt och ökade ledningen för Rosengård.

Till slut kom också 6-0 genom Bea Sprung som ökade Rosengårds ledning i 80:e minuten. 6-0-målet blev matchens sista.

KIF Örebros nya tabellposition är elfte plats, medan Rosengård leder serien.

Nästa motstånd för Rosengård är Vittsjö. Lagen möts torsdag 26 augusti 19.00 på Vittsjö IP. KIF Örebro tar sig an Linköping hemma måndag 30 augusti 19.00.