SerieAllsvenskan
ArenaPlatinumcars Arena
Matchdatumsön 31 okt. 2021 14:00

IFK Norrköping vände underläge och vann

IFK Norrköping låg under i halvtid i hemmamatchen i Allsvenskan mot Elfsborg. Men laget vände underläget, och vann, med 3-2 (1-2) i söndagens match på Platinumcars Arena. Stor matchhjälte blev Samuel Adegbenro, med sitt 3–2-mål efter 84 minuters spel.

Elfsborg gjorde första målet. Jeppe Okkels gjorde målet framspelad av Rasmus Alm, redan i 13:e minuten.

IFK Norrköping kvitterade till 1-1 i 19:e minuten, genom Carl Björk på pass av Henrik Castegren.

Elfsborg tog ledningen bara tre minuter senare genom Per Frick framspelad av Johan Larsson.

I den 32:a minuten fick Elfsborg Simon Strand utvisad. Matchen stod därefter länge och vägde, utan att något lag fick till det i avsluten. I 70:e minuten slog Linus Wahlqvist till, och kvitterade för IFK Norrköping.

Och med sex minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Samuel Adegbenro. Adegbenro fullbordade därmed lagets vändning. Det fastställde slutresultatet till 3-2.

Med fyra omgångar kvar är IFK Norrköping på femte plats i tabellen, medan Elfsborg är på tredje plats.

IFK Norrköping tar sig an Kalmar FF i nästa match borta söndag 7 november 17.30. Elfsborg möter Varberg hemma lördag 6 november 15.00.