SerieAllsvenskan
ArenaStrandvallen
Matchdatumsön 24 okt. 2021 13:00

Carl Johansson tvåmålsskytt för IFK Göteborg i segern mot Mjällby

IFK Göteborg vann mötet med Mjällby borta med 3-1 (1-0) på söndagen i Allsvenskan.

Mjällby hade en fin rad med åtta raka matcher utan förlust inför söndagens match.

Matchen var mållös till IFK Göteborg tog ledningen efter en knapp halvtimmes spel, genom Carl Johansson framspelad av Oscar Wendt.

I den 32:a minuten fick Mjällby Ivan Kricak utvisad. Direkt efter pausen gjorde Amin Sarr mål och kvitterade för Mjällby.

I 75:e minuten gav Carl Johansson IFK Göteborg ledningen på pass av Tobias Sana.

Och med sju minuter kvar att spela ökade IFK Göteborg ledningen genom Marcus Berg på pass av Hosam Aiesh. 1-3-målet blev matchens sista.

Mjällby ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan IFK Göteborg ligger på elfte plats.

Nästa motstånd för Mjällby är IFK Norrköping. IFK Göteborg tar sig an Djurgården hemma. Båda matcherna spelas torsdag 28 oktober 19.00.