SerieAllsvenskan
ArenaTele2 Arena
Matchdatumsön 24 okt. 2021 13:00

Tuff match slutade med seger för Hammarby mot Östersund

Det svängde i matchen i Allsvenskan mellan Hammarby och Östersund på Tele2 Arena. Bortalaget Östersund hade ledningen i halvtid, med 3-2, men efter pausen vände Hammarby matchen och vann till slut med 4-3. Stor matchhjälte blev Akinkunmi Ayobami Amoo, med sitt 4–3-mål efter 90 minuters spel.

Hammarbys fina hemmaform håller i sig. Segern var femte raka på Tele2 Arena.

Östersund startade matchen bäst och tog ledningen. Marco Weymans slog till framspelad av Felix Hörberg, redan i åttonde minuten.

Laget ökade ledningen till 0-2 tidigt i matchen, genom Blair Turgott på pass av Malcolm Stolt, i 14:e minuten.

1-2-målet var ett självmål av Östersund i 15:e minuten.

Östersund ökade ledningen till 1-3 bara fyra minuter senare genom Ludvig Fritzson framspelad av Felix Hörberg.

Fem minuter senare spelade Akinkunmi Ayobami Amoo fram Williot Swedberg som såg till att Hammarby reducerade till 2-3. I den 76:e minuten fick Östersund Samuel Laryea Mensiro utvisad, och fick spela med en man mindre sista 14 minuterna.

Matchen stod därefter länge och vägde. Gustav Ludwigson kvitterade för Hammarby med knappa kvarten kvar.

Det matchavgörande målet kom i 90:e minuten, när Akinkunmi Ayobami Amoo gjorde 4-3 för Hammarby. Ayobami Amoo fullbordade därmed lagets vändning. 4-3-målet blev matchens sista.

I tabellen innebär det här att Hammarby nu ligger på femte plats. Östersund är på 16:e och sista plats.

På onsdag 27 oktober 19.00 spelar Hammarby borta mot Sirius, och Östersund hemma mot Häcken.