SerieAllsvenskan
ArenaBravida Arena
Matchdatumlör 23 okt. 2021 15:30

Halmstad äntligen segrare igen efter vinst mot Häcken

Efter sju matcher utan seger i Allsvenskan kunde Halmstad till slut ta tre poäng igen. Laget vann på bortaplan mot Häcken, med 3-2 (1-2).

Emil Wikström stod för Halmstads avgörande mål efter 80 minuter.

Gästerna Halmstad fick en bra start på matchen. Marcus Antonsson slog till, redan i 15:e minuten.

Häcken kvitterade till 1-1 strax före halvtidsvilan, genom Jasse Tuominen på pass av Patrik Wålemark.

Laget tog också ledningen strax före halvtidsvilan, genom Leo Bengtsson på pass av Kristoffer Lund Hansen. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Sadat Karim träff på pass av Andreas Bengtsson och kvitterade för Halmstad.

Emil Wikström gjorde det matchavgörande målet framspelad av Sadat Karim i 80:e minuten. Det fastställde slutresultatet till 2-3.

Halmstad ligger på tolfte plats i tabellen efter matchen, medan Häcken är på åttonde plats.

Häcken tar sig an Östersund i nästa match borta onsdag 27 oktober 19.00. Halmstad möter Örebro hemma torsdag 28 oktober 19.00.