ArenaNationalarenan, Friends Arena
Matchdatummån 20 sep. 2021 17:00

Om matchen

AIK ny serieledare efter seger mot IFK Göteborg

AIK slog IFK Göteborg hemma med 3-1 (3-1) och är ny serieledare i Allsvenskan efter 19 spelade matcher, två poäng före Djurgården. IFK Göteborg ligger på elfte plats i tabellen.

Segern var AIK:s sjätte på de senaste sju matcherna, och sjätte hemmasegern i rad.

AIK startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara fem minuter slog Nabil Bahoui till framspelad av Mikael Lustig.

Laget ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, på nytt genom Nabil Bahoui på pass av Henok Goitom, i 13:e minuten.

I 25:e minuten slog Simon Thern till, framspelad av Oscar Wendt och reducerade åt IFK Göteborg.

AIK ökade ledningen till 3-1 i 33:e minuten, genom Eric Ouma. Andra halvlek blev mållös och matchen slutade med seger för AIK med 3-1.

I nästa match, torsdag 23 september 19.00, har AIK Kalmar FF borta på Guldfågeln Arena, medan IFK Göteborg spelar borta mot Hammarby.