SerieAllsvenskan
ArenaJämtkraft Arena
Matchdatumsön 19 sep. 2021 13:00

Efterlängtad seger för Östersund – bröt förlustsviten mot Elfsborg

Det har varit en tung period med fem förluster i rad för Östersund i Allsvenskan. Men hemma mot Elfsborg bröts den tuffa sviten. Det blev 3-1 (2-0) i matchen på Jämtkraft Arena.

Elfsborg hade en fin rad med tio raka matcher utan förlust inför söndagens match.

Östersund gjorde första målet. Blair Turgott slog till, redan i 22:a minuten.

Laget ökade också ledningen till 2-0 i 39:e minuten, åter igen genom Blair Turgott framspelad av Isak Ssewankambo. Blair Turgott ökade Östersunds ledning som med målet fullbordade sitt hattrick i 80:e minuten.

Reduceringen till 3-1 kom i 90:e minuten, när Samuel Holmén gjorde mål för Elfsborg. Men mer än så orkade Elfsborg inte med.

I den 90:e minuten fick Elfsborg Sveinn Aron Gudjohnsen utvisad, och fick spela med en man mindre sista minuterna.

Östersunds Blair Turgott gjorde tre mål.

Resultatet betyder att båda lagen har oförändrad position i tabellen, Östersund på 16:e och sista plats och Elfsborg på tredje plats.

I nästa match möter Östersund Örebro borta och Elfsborg möter Malmö hemma. Båda matcherna spelas onsdag 22 september 19.00.