SerieAllsvenskan
ArenaUllevi
Matchdatummån 2 aug. 2021 17:00

IFK Norrköping höll undan och vann mot IFK Göteborg

Bortalaget IFK Norrköping tog greppet om matchen mot IFK Göteborg i första halvlek, och ledde med 2-0 i paus. I andra halvlek kom IFK Göteborg närmare, men matchen i Allsvenskan slutade 2-1 till IFK Norrköping.

IFK Norrköping gjorde första målet. Viktor Agardius slog till på pass av Kristoffer Khazeni, redan i 20:e minuten.

Laget ökade också ledningen till 0-2 i 34:e minuten, genom Carl Björk. Med en dryg halvtimme kvar att spela fick Marcus Berg träff framspelad av Alexander Jallow och reducerade åt IFK Göteborg. Fler mål än så blev det inte för IFK Göteborg.

Det här betyder att IFK Göteborg ligger kvar på nionde plats i tabellen, och IFK Norrköping på sjätte plats.

I nästa omgång har IFK Göteborg Hammarby hemma på Ullevi, söndag 8 augusti 17.30. IFK Norrköping spelar hemma mot Kalmar FF måndag 9 augusti 19.00.