SerieAllsvenskan
ArenaGuldfågeln Arena
Matchdatummån 12 juli 2021 17:00

Formstarka Häcken tog ännu en seger

Häcken är nu inne i en stark period i Allsvenskan. När laget mötte Kalmar FF borta på Guldfågeln Arena på måndagen kom tredje raka segern. Laget vann med 3-2 (1-1), och den tunga perioden laget varit inne i verkar vara över.

Patrik Wålemark stod för Häckens avgörande mål efter 69 minuter.

Häcken tog en tidig ledning. Martin Olsson slog till, redan i nionde minuten.

Kalmar FF kvitterade till 1-1 strax före halvtidsvilan, genom Oliver Berg på pass av Jonathan Ring. I 54:e minuten slog Ali Youssef till, på pass av Gustav Berggren och gav Häcken ledningen.

Med en knapp halvtimme kvar att spela fick Johan Stenmark träff framspelad av Carl Gustafsson och kvitterade för Kalmar FF.

Häckens Patrik Wålemark gjorde 2-3 i 69:e minuten framspelad av Gustav Berggren. 2-3-målet blev matchens sista.

För hemmalaget betyder resultatet åttonde plats i tabellen. Häcken är på tionde plats.

Nästa gång lagen spelar i serien är söndag 18 juli. Då möter Kalmar FF AIK på Friends Arena 17.30. Häcken tar sig an IFK Norrköping borta 15.00.