SerieAllsvenskan
ArenaPlatinumcars Arena
Matchdatumlör 3 juli 2021 13:00

Uddamålsseger för IFK Norrköping som besegrade Malmö

Det blev uddamålsseger för hemmalaget IFK Norrköping i matchen mot Malmö på Platinumcars Arena. Laget vann lördagens match i Allsvenskan med 3-2 (2-2). Lucas Lima stod för IFK Norrköpings avgörande mål efter 83 minuter.

IFK Norrköping startade matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Carl Björk gjorde målet framspelad av Linus Wahlqvist, redan i elfte minuten.

Malmö kvitterade till 1-1 tidigt i matchen, genom Antonio Colak på pass av Erdal Rakip, i 13:e minuten.

IFK Norrköping tog ledningen på nytt i 39:e minuten, genom Ari Skulason på pass av Isak Bergmann Jóhannesson.

Malmö kvitterade till 2-2 strax före halvtidsvilan, på nytt genom Antonio Colak. Men med sju minuter kvar att spela kom det matchavgörande målet genom Lucas Lima framspelad av Linus Wahlqvist. Det fastställde slutresultatet till 3-2.

I tabellen innebär det här att IFK Norrköping nu ligger på tredje plats. Malmö leder fortfarande serien, tre poäng före Djurgården.

I nästa omgång har IFK Norrköping Mjällby borta på Strandvallen, söndag 11 juli 15.00. Malmö spelar hemma mot Sirius lördag 10 juli 15.00.